ARVIKA TRAV

På startlinjen i lopp två står två fryksdalingar till start, Jenny Eriksson selar ut DANCING DARKNESS - Morgan Ivarsson, och Jan-Erik Lundkvist VESPER styrningen överlåter han till Erik Berglöf. Distansen är 1700 på Arvikas 800m bana. Ett lopp där det finns några med fina tider över kortdistans i år. Återkommer med resultat.


Snart kommer sommaren (kan ju alltid hoppas) men flugorna är redan här!

Solens värmande strålar är efterlängtade efter den kalla och snörika vinter, den gav oss iallfall fina möjligheter att vinterträna. Nu ska vi fortsätta trimma och förhoppningsvis få upp farten på våra pållar, Jag (ordf. vid tangentbordet) körde min tvåring efter Steinlager i söndags, jag kände inga vinddrag utan kunde sitta och njuta av majkvällen i lugnan ro, han fick ett till andra namn, Luffsen. Vi har några jobb vid Gylleby travbana innan vi är klara för premien i höst. Hans stallkompis börjar återfå hullet efter vinterns dåliga proteininnehåll, och skall snart sättas ingång, inga starter i sommar för mina sprinagre men får följa de andra Fryksdalingarnas fighter på travovalen.
Sista söndagen i maj, den magiska travdagen många människor följer på plats eller via tv-sofforna, den stämmning som verkar infinnas på plats har en tendens att krypa lite ut ur tv-rutan, och ge oss här hemma lite gåshud. En energi kick fås efter loppet och man har plötsligt helt nya ambitioner att träna ytterligare en säsong. Visst vill vi alla stå där en dag? Först måste vi bara tråckla oss igenom enrad svårvunna smålopp, men än är inte undrens tid förbi ! Vi ses på Gylleby i sommar och vässar formen mot nya framgångar.
Ett hjälpande tips mot flugor, mygg, knott och de för baskade bromsarna i sommar är följande:
Mygg & Knott: Switch pour on
Flugor & Bromsar: Absorbine Ultra Shield, detta medel funkar faktiskt!
Tips mot nya framgångar: Följ dina egna ideér, det finns inga färdiga recept!

Hare gött
Ordf.


TAMLIN TWOSTEP FIXADE ANDRA PLATSEN I ANDRA STARTEN

Marianne Djurbergs springare STIG VIG slutade oplacerad på 18,1, bakom vinnaren BREEDLOVE på tiden 15,7a, kusken Stefan Persson tog denna trav dag hela tre segrar inom V65.
I lopp 11 startade TAMLIN TWOSTEP, tränad och ägd av Sunne amatören Bengt Petterson, Olle Goop styrde till en andra plats vilket inpringade 10 000kr med hem till Pettersson. Vinnare Princess Madeleine var 1,5 längd för i mål på tiden 19,5. TAMLIN TWOSTEP travade 19,7 på en något tung bana.

STIG VIG & TAMLIN TWOSTEP STARTAR IDAG, MÅNDAG

STIG VIG gjorde senast ett bra lopp fast det inte blev några pengar, hästen gick nytt rekord på 1640, 15,4a. Marianne provar idag medeldistans på V65 avd 2.
TAMLIN TWOSTEP gör sin andra start i karriären i lopp 11, isulkyn sitter Olle Goop.

Resulat för ABSOLUT SPENDER på Momarken blev en 5:e plats 16,7a vilket inpringade 3094:-

SALLETHA WILLOWS senaste start slutade oplac. på 19,5, även NOVA KAOS oplac. på 18,6. 

 


Många fryksdalingar på gång i spåren!

Två fryksdalshästar startar på Färjestad den 17/5. Först ut är SALLETHA WILLOW som gör sin andra start för året senast slutade hästen tvåa, inte omöjligt att det blir en fin placering denna gång också, Carl-Erik Linblom sitter i sulkyn. I lopp 11 selar Anette Berglund ut sin NOVA KAOS. Jenny Eriksson har en till Norge resa i veckan att genomföra, den 18/5 starta ABSOLUT SPENDER på Momarken. Jennys TURBO FLY var gdk i kvalet i tisdags på 20,4.

Inga pengar på Årjängstravet!

TAPPER'S DYNAMITE blev oplacerad i sitt lopp på Årjäng idag, hästen travade 19,2, vann gjorde Nelli Cobell och Åke Svanstedt på tiden 18,2 hela 8 längder före de övriga i mål, kan man kalla seger med god marginal.
Den andra fryksdalshästen GORGAR LINE slutade även han oplacerad travade 17,1a,
vann gjorde Olymoic B.Hall (DK).

Jenny Eriksson gästar Bjerke den 15/5 med DANCING DARKNESS, vi hoppas det går bra på andra sidan gränsen och att det blir en fin placering med hem till Sverige.

SEGER FÖR STIG VIG PÅ ÅBY!

Gettjärns hästen STIG VIG fixade hem segern med en längd före Havbergs fifi som öppnade första 500m på 16,8 och första 1000m på 17,2. Sista 500m 15,1. STIG VIG sänkte sitt rekord till 16,1a, 1640. Segern inbringade 25000kr till familjen Djurberg. Inte nog med det så gav han bra i odds till dem som trodde på seger för hästen, 47,77 i vinnarodds och plats gav han 5,58 gånger pengarna.
STORT GRATTIS TILL SEGERN!


En glad tränare, Marianne Djurberg.

Fler framgångar kan komma att kördas av fryksdalingarna på Årjängstravet den 10/5 startar Terese Persson tränade TAPPER'S DYNAMITE i lopp 2, hästen brukar vara snabb ut, hästen står denna gång på tillägg, bör inte vara något hinder. I lopp 4 startar Per Anders Jansson sin GORGAR LINE, hästen har ett nionde spår bakom bilen, i sulkyn sitter Peter Ådefors.
Den 11/5 kvalar Jenny Eriksson sin TURBOFLY.


FODERFÖRELÄSNINGEN LOCKADE ETT TRETTIOTAL PERSONER!


Eva Dahlströms föreläsning handlade om, hälsa, utveckling, hållbarhet och prestation.

Onsdagen den 5maj var det föreläsning i cafeterian på ridskolan i Sunne, ett samarbete mellan klubbarna. Till ridskolans lokaler var det ca trettiofem personer som gästade föreläsningen.
Vi som besökte lokalen fick lyssna på varför så många hästar i år har fallit ur, det beror på att förra årets skörd innehåller mycket energi (MJ) och för lite protein (Smb rp). Foderrelaterade sjukdomar och hur man får hållbara tävlingshästar. Hur man påverkar hållbarheten av en tävlings häst börjar redan när de är små. Det gäller att de kommer från en bra uppfödning, så att de fått i sig bra foder av rättsort, så det kan utvecklas normalt och bygga ett starkt skelett bl.a. mineraler spelar en stor roll, kalcim fosforkvoten är en viktig del. 
Proteiner i varje cell, behövs för att fungera, äldre hästar kan tillverka protein själva, medans unghästar inte kan det och behöver få i sig rätt mängd proteiner för att utvecklas.
För att veta vad du skall utfodra din häst med kan du analysera ditt hö, på så sätt kan du kontrollera hästens näringsintag samt utgifterna i din plånbok. Energi, protein och mineraler är lagringsstabilt, samma värde, det som kan minska under året i höet är vitaminerna.
Vilka sjukdomar som kan vara foderrelaterade är bl.a. stress, kolik, fång, magsår, dåkigt humör, beteendestörningar, hälta med flera. De vanligaste utfodrings felen kan vara för lite mängd grovfoder, ingen analys, inga eller felaktiga mineraler, felaktigt kraftfoder, dåligt hygieniskt grovfoder och för snabba foderbyten.
De som vill veta mer kan klicka in sig på Eva Dahlströms hemsida www.foderrad.se
Givetvis fanns hembakat bröd och nybryggt kaffe (och festis för hos icke vuxna människor) att förtära i pausen!

Inga placeringar till fryksdalen på Årjängstravet den 5maj

Run for future var struken för sårskada denna tävlingsdag. Jenny Erikssons ABSOLUT SPENDER kammande inte hem några pengar, hästen slutade oplacerad på tiden 15,6a.
Vann gjorde C.C.SEVENTY FIVE* (NO) på tiden 15,3a.

Inga större framgångar på Färjestadtravet.

Två Sunne hästar stod på startlistan inför Färjestads travtävlingar med bara en kom till start. CENTRICIA blev struken för hälta. SPIRIT OF LIME* galopperade men fixade en matlapp med sig hem till tränaren Kenth Nilsson, en 6:e plats på tiden 16,8g, vinnare Remiluss 16,7.

SALLETHA WILLOW TVÅA I ÅRSDEBUTEN !

SALLETHA WILLOW fixade en andra plats till familjen Stenberg i årsdebuten på Åmåls-travet idag, söndag. Salletha travade 18,4a bakom vinnaren Tapini som var en längd före i mål med Petra Edqvist i sulkyn, på tiden 18,3a.

Lättbana
Vinnarodds: 6,13 Plats 2,91
Salletha platsodds 1,43
Tvilling 2-12 odds 28,02 

Marianne och Bo Djurberg startar på Åby 6/5 med STIG VIG i sista loppet, Magnus Jakobsson i sulkyn. Senaste starten på Färjestad slutade hästen på en 6:e plats, 18,5 2160. Denna gång är distansen 1640a.  


RSS 2.0